Behandeling

Poolseweg 190, Breda

Jeugd

Het uitgangspunt van onze behandeling is het actief betrekken van je ouders/verzorgers bij de behandeling. Eén van de belangrijkste doelen is om je ouders/verzorgers een positieve, helpende functie te geven, zodat je samen met hen, thuis een optimale omgeving kan creëren om beter te worden.

Ambulante behandeling

Aangezien we jou en je ouders/verzorgers actief willen betrekken bij de behandeling, zal er in eerste instantie gewerkt worden met 'Multi Family therapie' (meergezinsdagbehandeling). Deze vorm van therapie houdt in dat meerdere gezinnen gezamenlijk therapie in een groep volgen. De problemen die het gezin bij het eten ervaren, worden ter plekke door hen zelf aangepakt, met steun van het behandelteam en de andere gezinnen.

Jouw behandeling kan verder bestaan uit individuele of groepsgesprekken bij GGz Breburg of gezinsgesprekken thuis. In de gesprekken leer je hoe je jouw eetgedrag kan verbeteren en hoe dat het beste kan worden ingepast in je eetgewoonten. Allemaal om ervoor te zorgen dat je lichaam weer gezond wordt en je weer energie krijgt. In de behandeling wordt natuurlijk ook hard gewerkt aan het opbouwen van een positiever zelfbeeld en het vergroten van je zelfvertrouwen. Er zal o.a. gebruik worden gemaakt van cognitieve gedragstherapie (gevoelens en gedachten) en vaktherapieën (doen en ervaren).